Vremenska prognoza

utorak, 08 oktobar 2019 13:07

NEDJELJA DJETETA: Gradonačelnik Adžić posjetio mališane u JPU „Lepa Radić“ Gradiška

Povodom Nedjelje djeteta, koja se obilježava od 7. do 13. oktobra, gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, posjetio je djecu u Predškolskoj ustanovi „Lepa Radić“ na Senjaku.

NEDJELJA DJETETA: Gradonačelnik Adžić posjetio mališane u JPU „Lepa Radić“ Gradiška

Mališani su tim povodom priredili muzičko-zabavni program. Takođe, naučili su važne lekcije o svojim pravima, ali i obavezama, a sa nama su podijelili i šta žele da budu kada porastu.

„Kada porastem želim da budem kuvarica, jer želim naučiti praviti hljeb i kifle. Naučila sam da su moje obaveze da spremim sobu i krevet, a imam pravo da se igram, da pijem vodu kada sam žedna i da jedem kada sam gladna“, objasnila je Ana.

Gradonačelnik Adžić je istakao da su obaveze odraslih da djeci stvore dobre uslove za sigurno djetinjstvo i odrastanje, dodajući da Gradska uprava podržava rad predškolskih ustanova na području Gradiške: „Izdvajamo 1 450 000 KM iz budžeta. Sredstva su uložena i objektu u kojem se nalazimo, kada su kapaciteti prošireni sa dodatnim objektom i dodatnih 25 djece. Međutim, postoji velika lista čekanja u svim vrtićima. Zahvaljujući donaciji Republike Srbije od 500 000 evra u ovom trenutku završavamo tendersku proceduru i nadamo se da će ubrzo početi izgradnja novog vrtića u mjesnoj zajednici Brestovčina.“

Da su liste čekanja veliki problem ove ustanove, saglasna je i direktorica, Suzana Ivaštanin.

„Trenutno imamo više od 90 djece na čekanju, a u vrtiću boravi 430 djece. Dakle, kapaciteti su popunjeni. Nemamo nijedno upražnjeno mjesto ni u jednom od tri objekta u kojim poslujemo. Izgradnjom novog vrtića će se smanjiti liste čekanja, i svi oni koji žele, moći će djecu upisati  u vrtić kada to požele“, navela je Ivaštanin.

Gradiški vrtić i u narednim danima nastavlja sa aktivnostima povodom Nedjelje djeteta, te će u srijedu biti organizovan dan otvorenih vrata, u četvrtak veliko druženje i posjeta vrtića iz okruženja, kada se očekuje više od 300 mališana i u petak će ponovo biti organizovan dan otvorenih vrata, kao i kestenijada.

Info+ kablovski kanal