Vremenska prognoza

petak, 27 februar 2015 13:43

Nastavlja se otkrivanje svijeta interneta u gradiškoj biblioteci

I ove godine u Narodnoj biblioteci Gradiška provodi se projekat „Informatičko opismenjavanje članova biblioteke 65+“.

Nastavlja se otkrivanje svijeta interneta u gradiškoj biblioteci

Kroz ovu obuku za rad na računu od početka februara prolazi 14 polaznika. “Mi obučavamo naše polaznike osnovama rada na računaru, upoznavanje sa osnovnim komponentama na računarskom sistemu, sa sistemskim jedinicama i ostalim djelovima računara tako da znaju šta se nalazi ispred njih. To je sve za polaznike novo i nepoznato, te ih oslobađamo straha od tih novih tehnologija” kaže voditelj obuke Maja Dejanović. 

Obuka za rad na računaru trajaće do kraja marta. Radi se u dvije grupe, ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom, po dva sata. Polaznici koji već tri sedmice idu na obuku kažu da će im sve što su naučili mnogo značiti.

Zainteresovanost za ovaj vid obuke je velika, jer se ove godine prijavilo 25 polaznika. Međutim zbog nedostatka prostora i računara primljeno je samo 14. Vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Gradiška Snježana Miljković kaže da će obuka za najstarije članove opet biti organizovana u toku ove ili sljedeće godine. „Cilj programa da najstariji članovi biblioteke upotpune slobodno vrijeme i da steknu korisna znanja. Polaznici sa oduševljem prihvatili su program i da su već vidljivi određeni rezultati” rekla je Miljkovićeva. Ona je naglasila da je Narodna biblioteka u Gradišci jedna od rijetkih ustnova u RS koja provodi ovaj projekat.

Info+ kablovski kanal