Vremenska prognoza

ponedeljak, 13 april 2020 13:14

Nastava na daljinu odvija se bez većih poteškoća

Od 23. aprila za sve srednjioškolce u Republici Srpskoj odvija se on line nastava.

Nastava na daljinu odvija se bez većih poteškoća

U gradiškoj Gimnaziji kažu da su zadovoljni dosadašnjim radom učenika i profesora, te da do sada nije bilo većih problema.

„Profesori šalju svaki dan sve nastavne lekcije koje su predviđene. Učenici to preuzimaju i nakon toga završeno gradivo i zadatke vraćaju. Za sada to ide solidno“ kaže Snežana Kočić, direktor Gimnazije Gradiška.

I u Tehničkoj školi Gradiška ističu da su prosvjetni radnici i učenici ozbiljno pristupili ovom poslu, te da je primjetno da se ulaže više truda. „Ovo je drugačiji vid nastave i mi smo zadovoljni dosadašnjim radom s obzirom da je ovo prvi put da se nastava organizuje na ovaj način“, kažu u Tehničkoj školi.

„Poteškoća ima, nastojimo ih otkloniti. Naši radnici reodvno održavaju časove. Potrudili smo se te da imamo nešto i iz praktične nasatve. Učenici dobiju teoretski sadržaj na koji oni traže odgovore, bar da tako prođu taj dio nastave“ rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Po starom školskom kalendaru sada je trebao biti proljetni raspsut, ali zbog trenutne situacije nastave na daljinu za srednjoškolce i osnovce neće biti za vrijeme vaskršnjih praznika - Velikog petka i Velikog ponedjeljka.

Info+ kablovski kanal