Vremenska prognoza

četvrtak, 28 januar 2021 11:11

Nagrađeni najuspješniji prosvjetni radnici u Gradišci

Akademija posvećena  Svetom Savi, prvom srpskom arhiepiskopu, održana je u Kulturnom centru Gradiška.

Nagrađeni najuspješniji prosvjetni radnici u Gradišci

I ove godine na Svetosavskoj akademiji odana su priznanja najuspješnijim prosvjetnim radnicima u 2020. godini. Odlučeno je da ovu titulu ponesu nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi “Vasa Čubrilović” u Gradišci Snježana Manojlović, nastavnik predmetne nastave u OŠ “Kozarska djeca” u Kruškiku Aleksandar Grandić, nastavnik u odjeljenju učenika sa posebnim vaspitno-obrazovnim potrebama u OŠ “Petar Kočić” u Novoj Topoli Minela Ramić, te nastavnik u Osnovnoj muzičkoj školi “Branko Smiljanić” Gradiška Vera Selak. Priznanje je uručeno i profesoru gradiške Gimnazije Miloradu Cvjetkoviću. Cvjetković je takođe ove godine dobio Svetosavsku nagradu koju dodjeljuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

U svom obraćanju prisutnima na ovogodišnjoj akademiji gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je istakao da je naša obaveza da obilježimo Savindan,  praznika posvećen utemeljivaču srpske duhovnosti i državnosti.”Takođe je naša obaveza da u duhu Svetosavlja obilježimo školsku slavu i odamo priznanje svim prosvjetnim radnicima i učenicima koji su temelj razvoja našeg društva” rekao je Adžić.

Besjedu posvećenu utemeljivaču srpskog školstva i pravoslavlja, Svetom Savi govorila je Radana Vila Stanišljević.  Ona kaže da je Sveti Sava nevakidašnja ličnost naše istorije jedinstvena, neponovljiva, čudesna ljudska figura.

Na Svetosavskoj akademiji u muzičkom djelu programa učestvovali su Nikolina Kalajdžić i Miroslav Vuković.

Info+ kablovski kanal