Vremenska prognoza

sreda, 20 novembar 2013 15:11

Načelnik obišao renovirane sportske objekte

Načelnik opštine Gradiška sa saradnicima je obišao dva objekta koja su renovirana u proteklom periodu, a koji se koriste za sportske I rekreativne aktivnosti  djece i omladine.

Načelnik obišao renovirane sportske objekte

Naime, dio Sokolskog doma nedavno je obnovljen zahvaljujući ulaganjima sportskog kluba Olimpik, koji ih je dobio na korištenje od Opštine pod uslovom da se izvrše određena ulaganja te da se prostor redovno održava i koristi u prethodno navedene svrhe.

“Mi smo za veoma kratko vrijeme postigli veliki broj članova i to je prepoznala lokalna zajednica i naš načelnik koji nam je pružio šansu i dao ovaj objekat na korištenje. Mi smo izvršili adaptaciju objekta gdje djeca sada imaju solidne uslove da napreduju”, istakao je Marko Zec, predsjednik Sportskog kluba “Olimpik”.

Načelnik je obišao i objekat u mjesnoj zajednici Senjak a koji koristi više sportskih klubova.  Ovom prilikom istakao je značaj zalaganja pojedinaca koji su bili voljni da od zapuštenih prostora naprave mjesto gdje će se okupljati brojni mladi gradiški sportisti i dodao da i sa relativno skromnim sredstvima ali sa domaćinskim odnosom može mnogo da se uradi. Predsjednik Sportskog društva “Senjak” Gordan Šurlan zahvalan je lokalnoj vlasti uz čiju pomoć je investirano u objekat na Senjaku. Prvi čovjek Gradiške dodao je da su navedeni slučajevi, primjeri dobre prakse, te da tome treba težiti i u budućnosti, i za mlade obezbjediti što bolje uslove i više mogućnosti. Sportska društva i klubovi koji koriste navedene objekte, planiraju da i u narednoj godini, posebno tokom proljeća, ulože dodatna sredstva kako bi poboljšali uslove za dalji rad mladih gradiških sportista.

Info+ kablovski kanal