Vremenska prognoza

utorak, 30 septembar 2014 17:25

Načelnik Latinović posjetio gradiške ustanove povodom Nedjelje posvećene djeci

U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović zajedno sa saradnicima posjetio je mališane u novotopolskoom vrtiću „Leptirić“, prisustvovao je otvaranju Dnevnog centra za maloljetnike, te je posjetio Osnovnu školu „Vasa Čubrilović“.

Načelnik Latinović posjetio gradiške ustanove povodom Nedjelje posvećene djeci

Ovoj ustanovi, čija je rekontsrukcija u toku, opština Gradiška donirala je 300 đačkih stolica. „U sklopu cjelokupne rekonstrukcije htjeli smo da damo jedan skroman doprinos. Zadovoljstvo mi je što su radovi pri kraju i što škola sada ima novi izgled“ kaže  Zoran Latinović, načelnik opštine Gradiška. Vladimir Stanišljević, direktor OŠ „Vasa Čubrilović“ rekao je da im je namještaj bio neophodan,a radovi na rekonstrukciji uskoro bi trebali biti gotovi. Načelnika raduje činjenica što svake godine postoje određeni pomaci kada je riječ o funkcionisanju i opremanju opštine Gradiška, te se nada da će tako biti i u narednom periodu.  Latinović takođe smatra da je značajno što je u Gradišci otvoren Dnevni centar za maloljetnike. „Projekta je realizovan sa naslova Centra za socijalni rad, ,mislim da je ovo značajna funkcija koju lokalna zajednica pruža“ dodao je načelnik Latinović.

„Maloljetnici rizičnog ponašanja ovdje u Dnevnom centru imaju pravo na boravak, na ishranu, pomoć u učenju, pružaće im se stručna pomoć“ kaže Suzana Šormaz, v.d. direktora Centra za socijalni rad.

Povodom Nedjelje djeteta načelnik Latinović družio se sa mališanima vrtića „Leptirić“ u Novoj Topoli. „Ovdje djeca imaju dobre uslove za boravak nakon što je izgrađen novi objekat“ rekao je načelnik Opštine. Vršilac dužnosti direktora Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ Mile Šeatović kaže da ovaj objekat za razliku od gradskih ima problem zbog manjeg broja djeca.

Bez obzira što ih nema dovoljno mališani su prvog čovjeka dočekali sa osmjehom, govorili su mu o dječijim pravima, pjevali pjesmice, te su međusobno razmijenili prigodne poklone čemu su se djeca u novotopolskom vrtiću posebno obradovala.

Info+ kablovski kanal