Vremenska prognoza

sreda, 17 april 2019 08:57

Na takmičenju iz prve pomoći učestvovalo deset ekipa

 U organizaciji gradiškog Crvenog krsta u dvorištu OŠ „Vasa Čubrilović“ održano je opštinsko takmičenje učenika iz prve pomoći u dvije kategorije, podmlatka za učenike osnovnih i u kategoriji omladine za učenika srednjih škola i Kluba mladih Crvenog krsta.

Na takmičenju iz prve pomoći učestvovalo deset ekipa

Najbolje znanje iz zbrinjavanja povrijeđenog, prepoznavanju povreda i brzog pružanja pomoći pokazale su ekipa Osnovne škole “Vasa Čubrilović” Gradiška I ekipa Kluba mladih Crvenog krsta Gradiška.

Ukupno je na takmičenju učestvovalo deset ekipa.

Na takmičenju učenici prolaze poligone na kojima zbrinjavaju povrijeđene. U ocjenjivanju učenika učestvuje stručno medicinko osoblje i omladinci koji su za to edukovani.

Doktor Marijan Janković kaže da svake godine imaju tri poligona, obično to bude saobraćajna nesreća, tuče, aktuelni su i migranti sad.

„Cilj ovog takmičenje je da se kod djece podstakne humanost u smislu pomoći povrijeđenima“, kaže sekretar ove  organizacije Borko Dević.

Prvoplasirane ekipe sa ovog takmičenja predstavljaće gradiški Crveni krst na regionalnom takmičenju koje će biti održano 11. maja u Kotor Varošu.

Info+ kablovski kanal