Vremenska prognoza

ponedeljak, 10 februar 2014 15:03

Na školskom zidu prikazana kreativnost osnovaca

Da prazan I bezličan zid može dobiti nov I zanimljiv izgled pokazali su učenici O.Š. “Danilo Borković „ koji su časove likovne kulture iskoristili da pokažu svoju kreativnost i maštu. Umjesto na papir, učenici su pogled na svijet koji ih okružuje, prenijeli na zid u školskom dvorištu.

Na školskom zidu prikazana kreativnost osnovaca

„Mi smo se u razredu dogovorili da naslikamo nešto i svaki crtež predstavlja neki dio našeg djetinjstva, drugarstvo i prve ljubavi“ , kaže Isidora Kučković, učenica osmog razreda.

Nastavno osoblje škole kaže da se na oslikavanju zida radilo tokom časova likovne sekcije, a učenici su pokazali veliko interesovanje za ovaj vid likovnog izražavanja.

„Svako odjeljenje prikupilo je nešto sredstava, kupilo boju te se pristupilo jednom tematskom uređenju prostora. Ja sam im pomagao ali su sami birali motive, tako da su imali potpunu slobodu izražavanja“ kaže Ljubo Marković, nastavnik likovne kulture.

Učenici u saradnji sa nastavnikom imaju u plani urediti i oslikati i preostali dio zida, kako bi školsko dvorište dobilo još ljepši izgled a njihovi crteži ostaće kao tragovi jedne generacije osnovaca.

Info+ kablovski kanal