Vremenska prognoza

sreda, 26 avgust 2020 12:37

Muzička škola u Gradišci spremna za rad

U Osnovnoj muzičkoj školi „Branko Smiljanić“ nova školska godina počeće na vrijeme 1. septembra, uz poštovanje svih propisanih mjera.

Muzička škola u Gradišci spremna za rad

Nastavni proces će se kao i prethodnih godina odvijati u dvije smjene.“S ozirom da je prisutan indvidualni i grupni rad propisane mjere će moći ispoštovati bez većih poteškoća“, smatra direktor škole Ivan Ristić.

„Grupna nastava će se odvijati u manjim grupama od po 9 učenika.Čas će biti 30 minuta. Individualna nastava je na instrumentu i tu neće biti problema“ rekao je Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Gradiška.

Maske su obavezne za nastavno i vannastavno osobolje, a preporuke trebaju poštovati i učenici, ali i roditelji.

„Maske su obavezne kada dolaze u školu i dok se kreću po školi“ rekao je Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Gradiška.

Ristić kaže da za razliku od prethodnih godina prvog semptembra učenici ne moraju dolaziti u školu već će od strane nastavnika instrumenta putem telefona biti obavješteni o rasporedu časova.

„U toku je upis novih učenika, mogu se upisati djeca uzrasta od 8 do 9 godina. Broj učenika u prvom razredu je popunjen, međutim ukoliko ima zainteresovanih roditelja čija su djeca četvrti razred ,možda bude mjesta jer neka djeca ne dođu na upis u septembru. Mjesta ima u pripremnom razredu, nešto je manje učenika ove godine“ dodao je Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Gradiška.

„U muzičko zabavište djeca se mogu upisivati tokom cijele godine“ kaže direktor Ivan Ristić. On je istakao da je do sada zadovoljan saradnjom sa roditeljima i učenicama i da će tako biti u narednom periodu.

OMŠ „Branko Smiljanić“ u Gradišci sa područnim odjeljenjem u Kozarskoj Dubici u novoj školskoj godini pohađaće oko 260 učenika.

Info+ kablovski kanal