Vremenska prognoza

ponedeljak, 24 februar 2014 14:31

Mnogi žele pomoći Jeleni Mirjanić

Nakon što je u programu Info plus kablovskog kanala objavljena priča o potresnoj sudbini Jelene Mirjanić iz Gornjih Podgradaca djevojčici koja se sama brine o nepokretnom ocu mnogi su se javili u želji da im pomognu.

Mnogi žele pomoći Jeleni Mirjanić

Njen otac Novak kaže da to nije očekivao. “Zvali su ljudi iz inostranstva, jer želi uplatiti novac na žiro račun. Takođe ima jedan donator koji hoće da pomogne Jeleni kada krene u srednju školu, da se ne brinem za to, da će joj sve obezbjediti” kaže Novak.

Život Jelenu Mirjanić kao mnoge njene vršnjake nije mazio. Sa samo pet godina ostala je bez majke. Njen otac je boreći se da im obezbjedi osnovne uslove za život 2010. godine radeći na dnevnici nastradao. Od tada je vezan za invalidska kolica i sve kućne obaveze pale su na Jelenina leđa. Ona ipak stiže da odvoji vrijeme i za učenje. Do petog razreda bila je odličan đak, a sada je vrlo dobar. Iako ima želju da nastavi školovanje svjesna je da će to biti nemoguće ukoliko ne bude dovoljno novca. Zna da su očeva primanja mala, a mnogo obaveza kao što su plaćanje kirije i kupovina lijekova. Pored svih problema koji su je veoma mladu snašli Jelena kaže da joj uprkos svemu najviše nedostaje majka.

Ova priča je sudeći po reakcijama ganule mnoge ljude dobre volje. Nadamo se da će takvih biti još i da će uz pomoć humanista život Jelene Mirjanić i njenog oca uskoro biti bolji, te da će se njihovi problemi barem djelimično rješiti.

Info+ kablovski kanal