Vremenska prognoza

petak, 23 maj 2014 12:37

Mladi iz Gradiške pomažu stanovništvu ugroženom poplavama

Akcijama koje su ovih dana organizovane u Gardišci sa ciljem da se pomogne stanovništvu ugroženo poplavama u Republici Srpskoj odazvalo se mnogo mladih.  

Mladi iz Gradiške pomažu stanovništvu ugroženom poplavama

Jedan od svijetlih primjeri solidarnosti  su Arsen, Marija i Stevo koji su veoma aktvni. Oni žele da kroz humanitarni rad daju doprinos i bar malo pomognu I olakšaju probleme ugroženima. “Kada smo vidjeli katastrofu koja se desila odlučili smo da pomognemo onoliko koliko možemo. Organizovali smo punktove za prikupljanje pomoći, tovarili smo stvari i poslali pomoć. Željeli smo da idemo u poplavljene gradove,ali zasad to nismo uspjeli” kažu ovi mladi volonteri.

Neprestano angžovanje mladih ljudi pohvalili su i oni nešto stariji građani Gradiške. Smatraju da bi bilo pozitvno kada bi se kao nekad organizovale omladinske radne akcije.Mladi već sada pokazuju volju i kažu da bi se rado uključili u omladinske radne akcije kada bi se organizovale.

Činjenica je da Srpsku nakon povlačenja vode iz poplavljenih područja očekuje veliki posao na obnovi oštećenih kuća, puteva, pruga i druge infrastrukture. Već se akciji čišćenja i uređenja gradova odazvao veliki broj volontera iz opština koje nisu zahvatile poplave.

Info+ kablovski kanal