Vremenska prognoza

ponedeljak, 16 novembar 2020 12:39

Mladen Čergić uspješan na takmičenjima

Uprkos teškim i neobičnim okolnostima pod kojima rade mnoge  obrazovne ustanove, u gradiškoj Gimnaziji nastoje da učenike pored redovne nastave pripremaju za takmičenja. Tako je Mladen Čergić, učenik četvrtog razreda gradiške Gimnazije u toku ove godine učestvovao na regionalnom takmičenju iz matematike i osvojio prvo mjesto kao što se to dešavalo i prethodnih godina.

Mladen Čergić uspješan na takmičenjima

Osim toga bilo je još zapaženih rezultata.

„Bio sam na naučnom kampu u Trebinju koji sam pohađao u januaru ove godine. Takođe sam zbog ove situacije on line učestvovao na dva naučna kampa u toku ljeta. Učestvovanje mi je omogućila škola“ kaže Mladen Čergić, učenik.

U Gimnaziji u svakoj generaciji bude učenik koji se posebno ističe, Mladen je to u svojoj generaciji, te je on nadaren za prirodne nauke matematiku i fiziku ističe profesor Danijela Kozić.

„Svake godine osvoji zapažene rezultate. Uglavnom se sam priprema ima talenat i veliku volju za rad“ dodala je Danijela Kozić,  profesor matematike i informatike.

S obzirom da je završni razred gimnazije Mladen Čergić planira upisati elektrotehniku, te se kroz ova takmičenja već priprema i za prijemni ispit.

Info+ kablovski kanal