Vremenska prognoza

petak, 26 februar 2021 14:34

Ministar Petričević posjetio Tapetariju Matić u Gradišci

Ministar privrede i preduzetništva u Vladi RS Vjekoslav Petričević posjetio je Tapetariju Matić u Novoj Topoli kod Gradiške.

Ministar Petričević posjetio Tapetariju Matić u Gradišci

On je nakon obilaska proizvodnog pogona rekao da su ovom posjetom željeli da se upoznaju sa uslovima poslovanja u vremenu pojave virusa korona, ali i da čuju prijedloge za unapređenje poslovanja posebno iz ove oblasti. Ministar ističe da je ova oblast jako značajana za ministarstvo privrede, jer veći dio izvoza iz RS prema zemljama EU uglavnom ide iz drvoprerađivačke industrije.

„Stojimo na raspolaganju i ovoj i bilo kojoj drugoj kompaniji u smislu saradnje i nastojimo da pružimo svaki vid pomoći. Kompanija je u periodu april marta dobila pomoć u visini od 82 000 KM. Isto tako su učestvovali u pozivu nabavke novih tehnologija i tu su ostvarili sredstva“ rekao je Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva u Vladi RS.

Tapetarija Matić postoji od 1997. godine, a 2015. godine posluje u Agroindustrijskoj poslovnoj zoni u Novoj Topoli. Počeli su sa jednim, a sada imaju osam objekata. Trenutno zapošljava 110 radnika.

Tapetariju Matić posjetili su i predstavnici Privredne komore RS koji su izrazili zadovoljstvo sa onim što su mogli vidjeti. Smatraju da tapetarija ima dinamičan razvoj te da je vrlo značajno za RS  što je prvenstveno izvoznik.

Ministar Petričević je ovim putem napomenuo da svi privrednici mogu da iskoriste i Zakon o podsticajima u privredi za povećanje plate u RS s hodno zakonskom rješenju.

Info+ kablovski kanal