Vremenska prognoza

utorak, 12 maj 2020 14:55

Ministar Petričević posjetio kompaniju „Dukat“

Ministar privrede i preduzetništva u Vladi RS Vjekoslav Petričević pojetio je kompaniju „Dukat“ u Aleksandrovcu koja se između ostalog  bavi proizvodnjom sredstva za čišćenje među kojima su i dezinfekciona sredstva.

Ministar Petričević posjetio kompaniju „Dukat“

On je nakon obilaska rekao da se kompanija odgovorno ponaša u ovom vremenu pojave vrusa korona te su proizvodnju dezinfekcionih sredstava  podigli na viši nivo. Njihov proizvod koji je veoma bitan za održavanje higijene našao se na tržištu širom RS.

„Glavni cilj i poruka koju šaljemo je da kupuju domaće proizvode kako bi poboljšali privredu, zadržali radna mjesta i da što više novca ostane u RS. Mi ćemo zbog ove situacije obilaziti ovakve komanije koje su svoju prizvodnju usmjerili na ove neophodne stvari u ovom vremenu“ rekao je  Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva u Vladi RS.

Predstavnici ove kompanije zahvalili su se ministru Petričeviću na posjeti koji time promoviše kupovinu domaćih proizvoda. Kažu da se „Dukat“ proizvodnjom bavi od 2007. godine, te da trenutno zapošljava 363 radnika i da su u posljednjih mjesec dana zbog povećane potražnje za njihovim proizvodima zaposlili još sedam radnika.

„Proizveli smo više od 500 tona dezinfekcionog sredstva od početka marta do danas. Pored toga radili smo i druge proizvode. Tečni sapuni se veoma dosta proizvode. Više od 200 posto u odnosu na prošlogodišnji nivo“ kaže Dragan Ždrnja, direktor proizvodnje kompanije „Dukat“.

“Vlada Republike Srpske je u startu pojave epidemije dala upute privrednicima s ciljem da se zadrže radna mjesta i da se shodno tome postupa u smislu isplata doprinosa za mart mjesec svim privrednim subjektima koji su prestali sa radom odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije i lokalnih štabova”, rekao je minister Petričević. On je dodao da je u toku registracija privrednih subjekata na sajtu Vlade za ostvarivanje prava za april mjesec. Do sada je podnešeno oko 13,5 hiljada zahtjeva.

Info+ kablovski kanal