Vremenska prognoza

ponedeljak, 20 maj 2019 15:38

Ministar Petričević posjetio Gradišku

Gradiška je dio saradničke mreže od 2017. godine i nastojimo da nađemo najbolji modul kako bismo u ovaj grad doveli potencijalne investitore i omogućili im poslovanje, rekao je ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, Vjekoslav Petričević, na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem.

Ministar Petričević posjetio Gradišku

„Gradiška posjeduje dobre resore iz tekstile i mašinske industrije. Ali njihova glavna prednost jeste poljoprivreda, odnosno voćarstvo i povrtarstvo. Razgovarali smo kako da obezbijedimo plasman tih proizvoda, preko austrijskih kompanija koje su zainteresovane“, dodao je ministar Petričević.

“Želimo da pokažemo da na našem prostoru postoji lokalna uprava koja želi da bude u funkciji privrednika i građana i da zaista budemo podrška u svim razvojnim projektima koje oni žele da realizuju na našim prostorima”, izjavio je gradonačelnik Adžić.

Ministar Petričevič je, zajedno sa gradonačelnikom Adžićem, obišao i preduzeće PMP Jelšingrad. Tom prilikom su sa Branislavom Banjcem, direktorom firme, razgovarali o aktuelnim problemima poslovanja, stanju na tržištu, kao i  o načinima kojim lokalna zajednica i republički organi mogu pomoći da firma bude uspješnija.

„PMP Jelšingrad je primjer uspješne privatizacije. Italijanski investitor pokrenuo je proizvodnju, koja danas zapošljava više od 200 radnika i ono što je najbitnije radnici koji su u prethodnom periodu otišli, vratili su se i ponovo ovdje zasnovali radni odnos“, naveo je ministar Petričević.

„Firma PMP Jelšingrad je firma koja radi teške varene čelične konstrukcije. Proizvod izvozimo uglavnom u zapadnu Evropu. Radi se o različitim tržištima i kupcima. Jelšingrad je u sastavnnom dijelu PMP-a od 2016.godine“, podjsetio je Branislav Banjac, direktor firme “PMP Jelšingrad”.

Gradonačelnik Adžić je ovom prilikom pohvalio rad  kompanije koja je  društveno odgovorna, jer je učestvovala u mnogim humanitarnim i drugim aktivnostima u Gradišci.

Prošle godine firma PMP Jelšingrad je napravila proizvodni pogon koji radi u punom kapacitetu, a u narednom peridou planiraju uvoz novih mašina i izgradnju još jednog proizvdonog pogona.

Info+ kablovski kanal