Vremenska prognoza

utorak, 10 septembar 2019 13:59

Ministar Pašalić posjetio Gradišku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske Boris Pašalić sa saradnicima posjetio je Gradišku i tom prilikom održao sastanak sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem i njegovim saradnicima.

Ministar Pašalić posjetio Gradišku

Oni su se dotakli mnogih tema, između ostalog bilo je riječ o navodnjavanju poljoprivrednih površina i rješavanje problema sa zakupom i koncesijom zemljišta.

“Vrlo brzo ćemo omogućiti raspisivanje konkursa za dodjelu zemljišta za zakup za naše proizvođače, gdje ćemo to dodijeliti kao preduslov za proizvodnju poljoprivredne hrane” rekao je“ Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu navodnjavanja potkozarskih voćnjaka, čija će realizacija kako je rečeno prije svega krenuti od Turjaka, Podgradaca, zatim Bistrice i Gašnice.

“Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici usvojila je informaciju o novom projektu sa Svjetskom bankom koji je vezan za izgradnju akumulacija i sistema za navodnjavanje za voćare u Potkozarju i kanal Osorna-Borna, čime bi bio riješen problem navodnjavanja više od 15 hektara zamljišta u Lijevču polju na području Gradiške i Laktaša”rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske.

Gradonačelnik Adžić je pohvalio rad ovog ministarstva koji se  posvetio unapređenju poljoprivredne proizvodnje na čitavom prostoru RS, a samim tim i grada Gradiške.

„Kroz podsticaje u posljednjih pet godina u Gradišku je odnosno direktno na račune poljoprivrednih prozvođača uloženo je preko 50 miliona KM što ovaj grad svrstava u red onih lokalnih zajednica koje su najvažnije sa aspekta poljoprivredne prozvodnje kako ratarske tako i stočarske“ rekao je Pašalić.

On je nakon sastanka zajedno sa gradonačelnikom Adžićem obišao voćnjake u Turjaku i Jablanici.

Info+ kablovski kanal