Vremenska prognoza

utorak, 30 april 2019 15:11

Milovan Gagić izabran za predsjednika gradiške Boračke organizacije

Za novog predsjednika Boračke organizacije Gradiška izabran je Milovan Gagić.

Milovan Gagić izabran za predsjednika gradiške Boračke organizacije

On je na izbornoj Skupštini održanoj u Gradišci u drugom krugu glasanja dobio veću podršku od Ljubomira Peulića. U prvom krugu iz konkurencije je eliminisan Zoran Dević, a prije samog glasanja Željko Savanović i Mirko Pjanić su odustali od kandidature.

„Vjerujem da kao novi predsjednik gradske Boračke organizacije mogu boračkoj populaciji pružiti jednu novu priču koja će boračke kategorije dići na viši nivo. Ja se nadam da ću u svom mandatnom period uspijeti unaprijediti status boračkih kategorija koje su veoma zapostavljena a koja su dala sve za stvaranje Republike Srpske” rekao je Milovan Gagić, predsjednik Boračke organizacije Gradiška.

Gagić ističe da je neophodno unaprediti status boračkih kategorija, a to se može čvrstim razgovorima i pregovorima sa vlastima kako lokalnim tako i i republičkim.

Izbornoj Skupštini je prisustvovao načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, Radomir Pjanić koji je rekao da je u prethodnom periodu Gradska uprava radila na poboljšanju položaja boračkih kategorija, te da je mnogo i urađeno i na uređenju spomen obilježja.

„Završeno centralno spomen obilježje.Osim pomoći sa republičkog nivoa Gradska uprava svake godine izdvaja za stambena zbrinjavanja i jednokratne novčane pomoći. Saradnja sa Boračkom organizacijom biće nastavljena i u narednom period” kaže Radomir Pjanić, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

Osim predsjednika, na Izbornoj skupštini izabrani su delegati za Skupštinu Boračke organizacije Republike Srpske, članovi Predsjedništva boračke organizacije, odbori porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, Nadzorni odbor i razne komisije koje su predviđene Statutom organizacije.

Izbornoj skupština Boračke organizacije Gradiška, u prisustvovao je 51 od 53 delegata, koji su izabrani od strane mjesnih boračkih organizacija.

Info+ kablovski kanal