Vremenska prognoza

utorak, 24 novembar 2020 14:13

Milorad Arlov uručio zahvalnice i knjige u Gradišci

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je zahvalnice Gradu Gradiška, osnovoj školi „Danilo Borković“ i gradiškoj Gimnaziji za doprinos u izgradnji Dnevnog centra „Podrži me- 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Milorad Arlov uručio zahvalnice i knjige u Gradišci

Osim zahvalnica uručio im je i knjigu  „Humano srce Srpske“.

On je, nakon prijema u Gradskoj upravi, podsjetio da Gradiška dugi niz godina pomaže sve aktivnosti odbora te je među tri lokalne zajednice u Republici Srpskoj koje su najviše  pomogle izgradnju Dnevnog centra, te izdvojili 9 000 KM.

Gradonačelnik Zoran Adžić je istakao da je opredjeljenje Gradske uprave da se pomogne Srbima na Kosovu i Metohiji u skladu sa mogućnostima  te se uključuje u mnoge humanitarne akcije koje se organizuju.

Zahvalnice i knjige uručene su direktorima Osnovne škole „Danilo Borković“ i Gimnazije Gradiška za učešće u velikoj humanitarnoj akciji Odbora pod sloganom „Obradujmo naše vršnjake na Kosovu i Metohiji“. Direktori su ponosni što su bili dio akcije, jer su djeca i roditelji i pokazali da njeguju prave vrijednosti.

Autor knjige „Humao srce Srpske“ Slavko Basara kaže da su u njo opisane sve humane aktivnosti  koje su Odbor i RS realizovali  proteklih godina.

Arlov je istako da je će se na inicijativu Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji grad Gradiška u aprilu sljedeće godine bratimiti sa opštinom Zubin Potok te će tako njihova veza biti još čvršća i bolja.

Info+ kablovski kanal