Vremenska prognoza

ponedeljak, 09 septembar 2019 15:03

Manje krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda

U avgustu ove godine na području Policijske uprave Gradiška evidentiran je manji broj krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine, ukupno 35.

Manje krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda

U istom periodu evidentirano je 25 narušavanja javnog reda i mira što je više u odnosu na isti period prethodne godine. U avgustu ove godine na području koje pokriva PU Gradiška ukupno je evidentirano 36 migranata.

Ovo su osnovni pokazatelji za mjesec avgust, koji su predstavljeni na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Gradiška.

„Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja smanjen broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za 4,3 odsto, te  u avgustu nije evidentirana nijedna nesreća sa smrtno stradalim licima, dok su prethodne godine u istom periodu evidentirane dvije saobraćajne nesreće u kojima su dva lica smrtno stradala.S obzirom da je u posmatranom periodu smanjen broj evidentiranih krivičnih djela, a nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, kao ni saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima, stanje bezbjednosti na području ove PU se može ocijeniti kao zadovoljavajuće”, rekao je Škorić.

Od ukupnog broja krivičnih djela, najviše ih je iz oblasti opšteg kriminaliteta, 30. Izvršena  su po dva krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i zloupotreba opojnih droga i jedno krivično djelo iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Načelnik Odjeljenja policije Dejan Triflović je rekao je da su se tokom avgusta dogodile 44 saobraćajne nezgode. Od ukupno evidentiranih saobraćajnih nezgoda 12 je sa posljedicama po lica, 32 sa materijalnom štetom.Dva lica su zadobila teške, a 15 lica lakše tjelesne povrede. Evidentirano je 1235 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Iz saobraćaja je isključeno 119 vozača,  najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola. Takođe, iz saobraćaja je isključeno  51 vozilo.

Trifković je podsjetio da je počela nova školska godina, kada je povećano prisustvo djece u saobraćaju, te naveo da je PU Gradiška započela realizaciju Republičke akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju” i preduzeće sve potrebne aktivnosti sa ciljem zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju.

„U Policijskoj upravi Gradiška formirana je radna grupa koja će u narednom periodu obići sve osnovne i srednje škole i održati sastanke sa predstavnicima školskih ustanova, a sve sa ciljem preventivnog djelovanja u suzbijanju raznih vidova vršnjačkog nasilja, alkohola, zloupotrebe droge i drugih oblika maloljetničke delinkvencije“ dodao je Trifković.

Iz Policijske uprave Gradiška još jednom su apleovali na sve vozače na maksimalan oprez u vožnji, posebno u blizini školskih objekata,kao i na roditelje da djecu podsjete na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, kao i na posljedice koje mogu nastupiti u slučaju nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

Info+ kablovski kanal