Vremenska prognoza

petak, 28 jun 2019 14:49

Konferencija okupila 107 beba

U Gradišci je i ove godine  održana Konferencija beba na kojoj su učestvovale bebe rođene između dva Vidovdana.

Konferencija okupila 107 beba

Veselu družinu u Kulturnom centru činilo je 107 beba. I na ovogodišnjoj konferenciji  dodijeljene su novčane nagrade i izabrano je tročlano predsjedništvo u sastavu: najstarija beba Marija Usorac, rođena 27.juna prošle godine, najmlađa Maja Lukić, stara nešto više od 20 dana, te Pavle Gajić, beba sa najviše, braće i sestara, njih još sedmoro. Ova porodica ujedno je ponijela i epitet naj porodice na Konferenciji, a roditelji Ivana i Draženko  Gajić proglašeni su za najhrabriju mamu i najhrabrijeg tatu.

Prigodnim poklonima nagrađeno je još nekoliko najmlađih stanovnika Gradiške.Nagrađene su i druge višečlane porodice, zatim svi blizanci, a nagrade su dobili i roditelji. Takođe je nagrađena i beba koja je rođena uoči Vidovdana prošle godine.

Konferenciju beba organizovalo je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske u saradnji sa lokalnom zajednicom.

„Grad Gradiška izdvaja značajna sredstva za podršku pronatalitetnoj politici, preko 70 000 KM. Nadam se da će ova manifestacija da se održava još dugo i da će biti još više djece“ rekao je Goran Subotić, načelnik Službe gradonačelnika Gradiške.

Osim grada Gradiška, bebe na Konferenciji nagradile su i javna preduzeća, privrednici, i brojni sponzori.

I ovogodišnja manifestacija u Kulturnom centru održana je pod sloganom Ljepša Srpska-brojnija Srpska, a organizovan je i program u kojem su učestvovali mališani iz JPU “Lepa Radić”.

Info+ kablovski kanal