Vremenska prognoza

sreda, 12 jun 2019 13:24

Kad se male ruke slože - sve se može

„Kad se male ruke slože, sve se može!“ To su i dokazali učenici gradiških osnovnih škola, koji su u Kulturnom centru priredili humanitarnu priredbu za drugare iz Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške.

Kad se male ruke slože - sve se može

Inicijativa je potekla iz Osnovne škole „Kozarska djeca“ Kruškik.

„Na ideju sam došla jer u odjeljenju imam tri porodice koje koriste usluge ovog Udruženja i jako su zadovoljni. Smatramo da bi humanitarni susret trebalo da preraste u tradiciju, kako bi oni znali da  mogu da računaju na nas“, rekla je Miroslava Vasić, učiteljica u OŠ „Kozarska djeca“ Kruškik.

Priredbu su uveličali i mališani iz Udruženja „Duga“, a humanitarne akcije poput ove predstavljaju vjetar u leđa Udruženju da rade još bolje.

„Želimo da uključujemo našu djecu u društvene tokove lokalne zajednice ali i na republičkom nivou. Danas smo potpisali ugovor sa Savezom za rijetke bolesti RS, što nam je velika motivacija da nastavimo da radimo više i bolje“, Saša Kasagić, predsjednik Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

Udruženje „Duga“  broji 35 korisnika, a prikupljena sredstva biće upotrebljena za rad terapeuta, a to su trenutno dva logopeda, psiholog i defektolog.

Info+ kablovski kanal