Vremenska prognoza

utorak, 02 jul 2019 14:37

Jovo Zeljković izabran za predsjednika Saveza invalida rada RS

Jovo Zeljković iz Gradiške izabran je za predsjednika Saveza invalida rada Republike Srpske na nedavno održanoj Skupštini republičkog Saveza.

Jovo Zeljković izabran za predsjednika Saveza invalida rada RS

Povodom toga u Gradišci je održana sjednici Predsjedništva gradske organizacije na kojoj je novoizabrani predsjednik iznio svoje planove o daljem djelovanju.

On će kaže o problemima ove populacije novo rukovodstvo najprije razgovarati sa predstavnicima republičkih institucija, a jedan od najvažnijih zadatak  je kategorisati invalide rada koji će na taj način lakše ostvarivati određena prava,ali i da se za dobijanje civilne invalidnine ukine limit 18 godina.

„Borićemo se za tjelesno oštećenje, jer je veliki apsurd da ljudi do 2000. godine koji imaju rješenje o tjelesnom oštećenju dobijaju,a od 2000. godine ko ima rješenje ne dobija“ rekao je Jovo Zeljković, predsjednik Saveza invalida rada Republike Srpske.

Na Skupštini Saveza invalida rada RS prvi put je za predsjednika Skupštine izabran Dragoljub Slijepčević iz Kostajnice. On je takođe prisustvovao sjednici u Gradišci i govorio o problemima ove popluacije.

„U Zakonu stoji da svaka opština treba svakog 14 invalida da primi u radni odnos, da pomogne invalidu ali to se do sada jako malo ostvarivalo. Pokušaćemo pomoći invalidima na sve moguće načine“ kaže Dragoljub Slijepčević.

 Gradska organizacija invalida rada Gradiška ima oko 350 članova, dok Savez invalida rada Republike Srpske broji oko 3000 članova.Za rad ove organizacije u Gradišci Gradska uprava izdvaja 14 000 KM na godišnjem nivou.

Info+ kablovski kanal