Vremenska prognoza

petak, 15 mart 2019 13:57

Još jedno priznanje za poeziju Aleksandre Mrakić

Aleksandra Mrakić, gradiška pjesnikinja, osvojila je treću nagradu u kategoriji srednjih škola na ovogodišnjem Jedanaestom Medijana festivalu dječijeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu u Nišu, pod nazivom “Kako stići do cilja u čizmama od sedam milja”. Poslije osnovne škole i brojnih priznanja, Aleksandri je ovo jedna od značajnijih nagrada kao srednjoškolki.

Još jedno priznanje za poeziju Aleksandre Mrakić

“S obzirom na to da je na konkursu bilo preko hiljadu dospjelih radova, iz svih država bivše Jugoslavije, kao i Njemačke, a ja sam osvojila treće mjesto – veoma je značajno za mene, moju porodicu, moju poeziju. Prvobitni naziv pjesme je bio “Srednjoškolka”, pošto se tiče srednje škole i svega što ona nosi, međutim zbog konkursa je promijenila ime u “Kako stići do cilja u čizmama od sedam milja””, ispričala je Aleksandra.

Završna manifestacija ovog međunarodno literarno-likovnog konkursa biće održana 21. i 22. marta u Gradskoj opštini Medijana u Nišu, koja je organizator ovog kulturnog događaja. Tom prilikom, nagrađenim učesnicima konkursa biće dodijeljena priznanja i nagrade. Aleksandra navodi da će prisustvovati ovom događaju i dodaje da se raduje druženju ali i prvoj posjeti Nišu.

Info+ kablovski kanal