Vremenska prognoza

četvrtak, 18 april 2019 08:43

Još jedan uspjeh gradiških gimnazijalaca

Učenici gradiške Gimnazije Milica Sladaković, Mladen Čergić i Andrijana Koljanin ostavrili su zapažene rezultate na nedavno održanim takmičenjima iz fizike i matematike.

Još jedan uspjeh gradiških gimnazijalaca

Učenik Mladen Čergić na republičkom takmičenju iz matematike osvojio je sedmo, a iz fizike treće mjesto.

Andrijana Koljanin bila je na republičkom i regionalnom takmičenju iz fizike te osvojila prvo i osmo mjesto.

Milica Sladaković je ove godine bila prva iz matematike i fizike u regiji. Na republičkom je osvojila peto mjesto,a iz fizike drugo mjesto što joj je omogućilo plasman za olimpijadu iz fizike koja će se održati u subotu

Za ovo takmičenje učenike je pripremala profesorica Nedeljka Marjanović.

„Ja sam zaista zadovoljna uspjehom učenika, naravno svi učenici Gimnazije su jako dobri. Sa mnom je učenike pripremala profesorica Zorana Stanivuk“ rekla je Nedeljka Marjanović, profesor.

Na takmičenjima iz informatike zapažen je i učenik Vladan Cvjetković koji je prošle godine bio prvak republike i među četiri najbolja učenika u BiH čime je ostvarivao plasman za učešće na Međunarodnim olimpijadama koje su održane u Tokiju i Iranu.

„Ove godine sam ostvario plasman na državno takmičenje koje će vjerovatno biti u maju,a olimpijada je u Azerbejdžanu“ kaže Vladan Cvjetković, učenik.

April je mjesec u kojem se sumiraju rezultati postignuti na takmičenjima rekla je vršilac dužnosti direktora Gimnazije Gradiška Snežana Kočić. Dodaje da su tu i druge redovne aktivnosti a jedna od priopitetnih je upis učenika u prvi razred.

Osim toga tu je su i maturanti za koje će kao i uvijek biti priređeni prigodni programi.

Info+ kablovski kanal