Vremenska prognoza

četvrtak, 15 oktobar 2020 14:11

Još 25 lica u Gradišci pozitivno na virus korona, situacija značajno pogoršana

Jutros je u Gradišci održana konferencija za novinare povodom pogoršane epidemiološke situacije. Još 25 lica u Gradišci je pozitivno na virus korona.

Još 25 lica u Gradišci pozitivno na virus korona, situacija značajno pogoršana

Gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije grada Gradiška Zoran Adžić apelovao je na građane da se pridržavaju preporučenih mjera od strane Instituta za javno zdravstvo, kako bismo, naglašava, zaštitili zdravlje cijele zajednice, ali i sačuvali privrednu aktivnost.

„U prvoj polovini oktobra bilježimo čak 124 pozitivna pacijenta u Gradišci.Svugdje pa i kod nas je došlo do drastičnog pogoršanja epidemiološke situacije“, ističe Slađana Tepavac, načelnik HES-a i dodaje da je situacija u školama za sada pod kontrolom. Ističe da je registrovano nekoliko učenika pozitivnih na virus korona, sa blažim simptomima i da se uglavnom radi o porodičnim kontaktima.

Direktor Doma zdravlja Vesna Gluvić Čelić podsjeća da je ova ustanova potpuno organizovana u skladu sa epidemiološkim mjerama. Naglašava da Kovid ambulanta radi u dvije smjene, od 07.00 do 20.30, te da nakon tog vremena i nedjeljom pacijente zbrinjava služba Hitne pomoći.

Na Kovid Odjelu gradiške Bolnice nalazi se 14 pacijenata iz Gradiške i 2 iz Srpca. Direktor Rajko Dodik ističe da se uglavnom radi o pacijentima sa teškom kliničkom slikom, od kojih je 10 pacijenata na kiseoničkoj terapiji.

Više u video prilogu.

Info+ kablovski kanal