Vremenska prognoza

petak, 28 februar 2020 11:43

Izgradnja mosta teče planiranom dinamikom

Novi carinski terminal u Gradišci i radove na izgradnji mosta na rijeci Savo obišao je  ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH  Vojin Mitrović zajedno sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem i direktorima Uprave za indirektno oporezivanje BiH Mirom Džakulom, preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušanom Topićem i vlasnikom građevinske firme Slobodanom Stankovićem.

Izgradnja mosta teče planiranom dinamikom

Mitrović je nakon obilaska rekao da je ovo jedna od najboljih carinskih treminala u BiH te se uvjerio da je urađen po evropskim i svjetskim standardima.Takođe je istakao da izgradnja mosta teče planiranom dinamikom.

Izvođač radova kaže da je dinamika izgradnje novog mosta ubrzana, što garantuje da će most biti izgrađen I prije zacrtanog roka od dvije I po godine.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH kažu da se na ovo dugo čekalo. Ogromni napori su, tvrde, uloženi da Gradiška dobije jedan od najsavremenijih graničnih prelaza u Evropi i najbolji u BiH.

Iz JP “Autoputevi Republike Srpske" kažu  da prate stanje u saobraćaju u početnom periodu rada novog carinskog terminala, I da je potrebno da se vozači naviknu na novu situaciju.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je naglasio da će nakon izgradnje novog mosta na Savi Gradiška moći da iskoristi svoju poziciju na granici sa EU za razvoj privrede, turizma i drugih oblasti.

Adžić je dodao da je preseljenjem carinskog terminala na novu lokaciju resterećen saobraćaj u gradu ,a carinjene robe se odvija u mnogo boljim i svaremenijim uslovima.

Info+ kablovski kanal