Vremenska prognoza

utorak, 25 mart 2014 15:04

Izborne Skupštine održane u 17 mjesnih boračkih organizacija

Prošlog mjeseca počele su izborne aktivnosti na nivou mjesnih boračkih organizacija.Te aktivnosti provodiće se do aprila, kaže predsjednik Boračke organizacije opštine Gradiška Dragan Glamočanin.

Izborne Skupštine održane u 17 mjesnih boračkih organizacija

 „Završili smo izbore u sedamnaest mjesnih boračkih organizacija.Ove  Skupštine uglavnom su informativne i nastojimo borce upoznati o svemu što smo uradili, ali i razgovarati  o njihovim problemima“ kaže Glamočanin. Poznato je da ovu populaciju kao i mnoge druge muči nezaspolenost i to prije prije svega djece poginulih boraca i ratni vojni invalida. Glamočanin je rekao da su izdvajanja iz budžeta opštine Gradiška za boračko invalidsku zaštitu smanjena u odnosu na višegodišnji prosjek. To je problem koji moramo riješiti smatra predsjednik gradiške Boračke organizacije kao i pitanje izgradnje centralnog spomen obilježja.

Što se tiče sredstava koja se izdvajaju za rad ljudi koji su angažovani u Boračkoj organizaciji opštine Gradiška Glamočanin kaže da oni zastupaju preko 8000 građana, te imaju zakonske  obaveze i aktivnosti i da neko ko taj posao obavlja treba biti primjereno plaćen. Izborne Skupštine biće održane u još 26 mjesnih boračkih organizacija na području opštine Gradiška, a predviđeno je i formiranje mjesnih boračkih organizacija u mjestima gdje ih trenutno nema.

Info+ kablovski kanal