Vremenska prognoza

sreda, 08 jul 2020 12:21

Gradiška dobila novo vatrogasno vozilo

U Gradišci je upriličena primopredaja novog malog navalnog vatrogasnog vozila, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.

Gradiška dobila novo vatrogasno vozilo

Pored postojeće opreme, novo vozilo biće od velike koristi za 29 vatrogasaca koliko je trenutno zaposleno u ovoj jedinici.Vozilo je prevashodno namijenjeno za urbane sredine.

 „Vozilo može raditi sa pumpom srednjeg i viskog pritiska. Cilj nam je bio da olakšamo rad jedinici i da sa njim možemo izvršavati sve vrste intervencija“ rekoa je Goran Stojaković, starješina PVJ Gradiška.

Pored novog vozila nabavljeno je 19 novih intervencijskih uniformi za pripadnike vatrogasne jedinice. Borko Drinić je vatrogasac već 11 godina.Kaže da im nova oprema koja se sastoji od hlača, jakne, čizama I šljema mnogo znači, te da su sada bolje zašitćeni I da mogu efikasnije obavljati sve zadatke.

Vrijednost novog vatrogasnog vozila iznosi 242 000 KM. Sredstva za nabavku ovog vozila zajednički su obezbijedili Vatrogasni savez Srpske u iznosu od 207 000 KM i lokalna zajednica je učestvovala sa 35 000 KM. Iz Gradske uprave planiraju nabavku dva specijalna alata za potrebe oslobođanja putnika u saobraćajnim nezgodama.

“Planirali smo I uređenje vatrogasnog doma kao I nabavku vatrogasni auto ljestvi” rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

U toku ove godine Teritorijalna vatrogasna jedinica Gradiška intrevenisala je 135 puta. Veći broj intervencija evidentirano je u toku marta I aprila. Iz vatrogasne jedinice očekuju da će poslije završetka poljoprivrednih radova biti nešto više intervencija,  ali se nadaju da će građani biti savjesni I da će broj požara na otvorenom prostoru biti manji.

Info+ kablovski kanal