Vremenska prognoza

ponedeljak, 08 decembar 2014 09:23

Film „Rankovi labudovi“ nagrađen glavnom nagradom

Prvi put ove godine najvažnija festivalska nagrada  Gran Pri „Pres Vitez” pripala je dvojici autora Radovanu Lazareviću sa RTS-a i Milanu Pilipoviću sa BN TV za radove na temu ljubavi između ljudi i životinja.

Film „Rankovi labudovi“ nagrađen glavnom nagradom

Pilopović je ovo najvažnije priznanje festivala dobio za film “Rankovi labudovi”. “Najviše priznanje na festivalu Pres Vitez me zaista obradovalo. Iskreno nisam se tome nadao, jer sam vjerovao da se i ovaj film može još bolje da se napravi.Drago mi je što se ovaj film jedini sa ove strane Drine, umješao u zvaničnu konkurenciju,a  time i dobio najviše priznanje u konkurenciji kolega sa respektabilnih televizijskih kuća. Važno je napomenuti da je osim televizije BN ključnu ulogu u svemu ovome imala i Info plus televizija iz Gradiške” kaže autor Milan Pilipović.

Film “Rankovi labudovi” prikazan je i na drugim festivalima. Autor kaže da će se sa njim predstaviti i na drugim manifestacijama. “Ovaj film će u skladu sa nagradom koju je dobio biti prije svega prikazan na međnarodnom festivalu u Košicama iduće godine, gdje će tokom sedmodnevnog festivala biti izložen sudu žirija sa evropskih takmičenja” rekao je Pilipović.

Na TV festivalu „Pres vitez” zlatne plakete za životno djelo pripale su novinaru Milomiru Mariću i Dini Čolić Anđelković. U internacionalnoj kategoriji nagrađeni su autori Mađarske, Libana, Švajcarske, Rusije i Argentine.

Info+ kablovski kanal