Vremenska prognoza

četvrtak, 29 oktobar 2020 18:57

Dodik posjetio PMP „Jelšingrad” u Gradišci

Srpski član Predsjedništa u BiH Milorad Dodik posjetio je preduzeće PMP „Jelšingrad“ u Gradišci i uvjerio se u uspješnost rada ove kompanije.

Dodik posjetio PMP „Jelšingrad” u Gradišci

Kaže da je kompanija dobar primjer privatizacije  i najbolji pokazatelj saradnje i podrške republičke i lokalne vlasti privredi u Republici Srpskoj.

„Rezultat “rehabilitacije” ove fabrike, koja se bavi zavarivanjem teških čeličnih konstrukcija i proizvodnjom djelova za mašine u rudarskoj industriji i čeličanama, činjenica je da do 12 miliona evra godišnje bude prihodovano izvozom robe na tržište Evropske unije.Ovo je dobar pokazatelj za društvo, jer se povećava bruto društveni proizvod i cilj je da privreda Republike Srpske  bude izvozna i da plasira robu na strana tržišta“ rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva u BiH

Gradiški “Jelšingrad”  trenutno zapošljava oko 250 radnika. Taj broj će u narednom period biti veći, jer se trenutno gradi novi proizvodni pogon.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je rekao da je PMP “Jelšingrad” izuzetno društveno odgovorna kompanija koja se odazvala mnogim aktivnostima lokalne uprave.

Kompanija PMP “Jelšingrad” specijalizovana je za izradu teških čeličnih konsturikcija, a oprema koja se proizvodi instalisana je u čeličanama na svim kontinentima.

Info+ kablovski kanal