Vremenska prognoza

utorak, 09 jun 2020 13:01

Do sada ispaljeno 460 protivgradnih raketa

Ovih dana zaposleni na Regionalnom protivgradnom centru u Novoj Topoli kod Gradiške imaju pune rukle posla.

Do sada ispaljeno 460 protivgradnih raketa

Zbog nestabilnog vremena veoma često se dejstvuje. Do sada je bilo deset dana sa dejstvima, te je ispaljeno 460 raketa.
"Kraj maja je bio dosta kritičan za sjeverozapad Republike Srpske. Protekla dva dana nestabilnosti su se preselile na istočni dio. Imali smo zabranu na području Gradačca te je bilo grada i pričinjena je šteta" rekao je Tihomir Dejanović, direktor JP "Protivgradna preventiva Republike Srpske".
Na području Gradiške do sada nije bilo većih šteta, te je ispaljeno 30 prtivgradnih raketa.
"Narednih dana nestabilno vrijeme onda zatišje te opet nestabilnosti. Mada su prognoze nezahvalne i ne moraju biti tačne. Mi tri puta dnevno strelcima dajemo prognoze kako bi bili spremni" kaže Tihomir Dejanović, direktor JP "Protivgradna preventiva Republike Srpske".
U Protivgradnoj preventivi kažu da su trenutno u funkciji 54 automatska lansera, ali i da se taj broj povećava.Klasičnih stanica sa strelcima ima 209.
"Imamo 35 prizemnih generatora koji rade i u vrijeme zabrana, zaista su pokazali dobre rezultate" rekao je Tihomir Dejanović, direktor JP "Protivgradna preventiva Republike Srpske".
U ovom preduzeću ističu da su nedavno dobili posljednji kontigent od 710 raketa čime je zaokružena nabavka za ovu godinu. Ukupno je ove godine kupljeno 1 200 raketa sa 1365 iz prošle sezone do sada bilo na raspolaganju 2565 protivgradnih raketa, što je sasvim dovoljno za ostatak ove sezone.

Info+ kablovski kanal