Vremenska prognoza

utorak, 22 april 2014 15:16

Djeca sa Kosova u Gornjim Podgradcima

Djeca sa Kosova koja povodom Vaskršnjih praznika borave u Banja Luci posjetili su i gradiško selo Gornje Podgradce. Za njih je u Domu kulture organizovan humanitarni koncert, a domaćini su bili KUD-a „Kozara” i opština Gradiška.

Djeca sa Kosova u Gornjim Podgradcima

“Ovakve posjete, mnogo znače našoj djeci, jer tada upoznaju nove prijatelje imaju priliku da se druže”, kažu gosti sa Kosova. “Došla sam ovdje sa kćerkom Milicom, ovo je već treći put kako smo u Banja Luci i uvijek smo lijepo primljeni” rekla je Evica Đorđević iz Prizrena.

Petodnevni boravak  za djecu sa Kosova u Republici Srskoj organizovalo je Humanitarno udruženje "Sveti đakon Avakum" i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva "Kosovsko ognjište". „Doveli smo četrdeset četiri mališana i ugostili smo ih po porodicama“ kaže Aleksandra Čavić, predsjednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva "Kosovsko ognjište".

Na ovom koncertu još jednom se pokazalo koliko su ljudi humani. Dom kulture bio je ispunjen do posljednjeg mjesta.Mještanima Gornjih Podgradaca  drago je što su ugostili djecu sa Kosova i što im kroz ovaj humanitrani koncert i prikupljena sredstva mogu bar malo pomoći. Osim KUD-a “Kozara” na koncertu su nastupala i druga  folklorna društva iz Potkozarskih sela.

Ova posjeta  djece sa Kosova samo je uvod u nova druženja koja će biti upriličena u opština Gradiška. “U avgustu trebamo biti domaćini jednoj većoj grupi djece. OŠ “Vasa Čubrilović” i “Petar Kočić” ugostiće preko pedest mališana sa Kosova” kaže Goran Đorđić, zamjenik načelnika opštine Gradiška. Kroz ove i slične aktvnosti Opština Gradiška će nastojati još više učvrstiti veze sa   sa srpkim narodom na Kosovu.

Info+ kablovski kanal