Vremenska prognoza

petak, 21 jun 2019 13:44

DJECA SA KOSOVA: Gradišku ćemo pamtiti po dobrim ljudima

Za 49 djece iz tri škole opštine Zubin potok sa Kosova i Metohije upriličen je svečani prijem kod gradonačelnika Gradiške, Zorana Adžića. Mališani će, kako kažu, iz Gradiške ponijeti mnogo lijepih uspomena i novih poznanstava.

DJECA SA KOSOVA: Gradišku ćemo pamtiti po dobrim ljudima

„U Gradišci mi se izuzetno dopalo ne samo što su nas svi ugostili bogato nego i ta ljubav koju su nam pružili potpuni stranci.  Osjećaj je predivan. Ovdje je lijepo, nemam nikakvih zamjerki. Nadam se da će se ovaj projekat nastaviti još dugo godina i da će se još više poboljšati odnosi Republike Srpske i Srbije“, rekao je Milovan Tomašević, učenik OŠ „Jovan Cvijić“ Zubin potok.

Osnovne škole iz Gradiške, „Vasa Čubrilović“ i „Danilo Borković“, domaćini su djeci i nastavnicima sa Kosova i Metohije.

„Želim samo da kažem da su djeca ovdje presrećna i da vam se zahvalim na svemu što ste im pružili. Projekat je odlično osmišljen i realizovan“, navela je Magdalena Milašinović, nastavnik engleskog jezika OŠ „Jovan Cvijić“ Zubin potok.

Gradiška je ponosna što je imala priliku i ove godine ugostiti djecu i nastavnike sa Kosova, rekao je gradonačelnik Adžić, koji je mališanima uručio i prigodne poklone.

„Zadovoljstvo nam je jer smo u prilici družiti se sa njima i omogućiti im da ponesu lijepe uspomene iz Gradiške. Dok god traje ova aktivnost, Gradiška će učestvovati i ne samo na ovaj način. Na insistiranje gospodina Arlova, počela je izgradnja Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju. Grad Gradiška je bio prvi koji se odazvao pozivu, uplatili smo donaciju od 3000 KM. I dalje ćemo stajati na raspolaganju, u skladu sa svojim mogućnostima, i pomagati ljudima na Kosovu“, izjavio je gradonačelnik Adžić.

Djeca će u Gradišci boraviti do nedjelje, 23. juna, u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ .

Info+ kablovski kanal