Vremenska prognoza

sreda, 16 maj 2018 14:34

Desetogodišnja saradnja Fondacije “Solidarnost” i opštine Gradiška

Predstavnici opštine Gradiška, opštinske Boračke organizacije i Fondacije “Solidarnost” potpisali su Protokol o zajedničkom finansiranju Programa pomoći boračkim kategorijama opštine Gradiška u 2018. godini.

Desetogodišnja saradnja Fondacije “Solidarnost” i opštine Gradiška

Načelnik opštine Zoran Adžić rekao je da je Protkol nastavak dobre saradnje sa Fondacijom i da se provodi sa ciljem da se pomogne boračkoj populaciji posebno socijalno ugroženima kategorijama.  „Opština izdvaja 20 hiljada maraka. To su solidna sredstva, ali sigurno zahtjevi su veći. mi iz Budžeta izdvajamo 438 hiljada maraka za sve pripadnike boračke populacije. Trudimo se da društveni i materijalni položaj boraca popravimo“ dodao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.
Program pomoći boračkim kategorijama deset godinama sprovodi Boračka organizacija zajedno sa Fondacijom “Solidarnost”, uz kontinuirano učešće lokalne vlasti. “Tokom prošle godine završene su četiri kuće za borce koji nisu bili stambeno zbrinuti. Značajnu pomoć pružilo je Odjeljenje za boračko invalidsku zaštitu i Načelnik opštine Gradiška” kaže Milovan Gagić, predsjednik Fondacije “Solidarnost”.
Ovogodišnjim programom sredstva će biti dodijeljena za različite namjene. “Mi prikupimo 52 hiljade kojima pomažemo djeci školskog uzrasta, pomoć za kupovinu ogrevnog drveta, banjsko liječenje kao i za stambeno zbrinjavanje” kaže Gagić.
Načelnik Adžić ovom prilikom rekao je da se završava postavljanje ploča sa ispisanim imenima poginulih boraca iz proteklog rata na centralnom spomen obilježju u Gradišci. Pokrenuta je i izrada monografije, a razmišlja se da se u narednom periodu izgradi i spomen soba.

Info+ kablovski kanal