Vremenska prognoza

petak, 04 april 2014 14:33

“Dan otvorenih vrata” organizovali pripadnici Policijske stanice Gradiška

Učenici osnovnih škola „Danilo Borković“ i „Vasa Čubrilović“ posjetili su Policijsku stanicu Gradiška. „Dan otvorenih vrata“ za osnovce organizovan je u sklopu implementacije projekta “Rad policije u zajednici”,a povodom obilježavanja 22. godine postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i 4. aprila, Dana policije.

“Dan otvorenih vrata” organizovali pripadnici Policijske stanice Gradiška

Pripadnici opšte i policijske stanice za bezbjednost saobraćaja upoznali su učenike sa poslovima i načinom rada u policiji. Djeci su pokazali opremu, koju svakodnevno koriste kao i nove automobile čime su ovi mališani bili posebno oduševljeni. Osnovci su mogli vidjeti šta se i kako koristi prilikom otkrivanja počinioca krivičnih djela.

Pored toga što su za osnovce vrata Policijske stanice bila otvorena te su mnogo toga naučili, 4. april je kao i svake godine obilježen  drugim prigodnim aktivnostima. “Povodom obilježavanja Dana policije, gradiški policajci družili su se i sa penzionisanim radnicima MUP-a. U znak sjećanja i poštovanja prema pripadnicima MUP-a koji su svoje živote dali u Otadžbinskom ratu, služena je liturgija i položeni su vijenci ispred spomen ploče“ kaže Tihomir Rakita, komandir Policijske stanice Gradiška.

Pripadnici gradiške policije često provode brojne aktivnosti na zaštiti svih učesnika u saobraćaju, a samim tim i djece predškolskog i školskog uzrasta. U obrazovnim ustanovama održavaju predavanja, te provode pojačane mjere na suzbijanju maloljetničke delikvencije, vršnjačkog nasilja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja maloljetnika.

Info+ kablovski kanal