Vremenska prognoza

četvrtak, 21 maj 2020 13:40

Cvjetni tunel u Gradišci

Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ svakodnevnim aktivnostima, posebno u proljeće, nastoji da Gradišku učini ljepšim i urednijim gradom.

Cvjetni tunel u Gradišci

Tako su radnici ovog preduzeća došli na ideju da uljepšaju i park kod Autobuske stanice.

„Izabrali smo sunčanu lokaciju, te smo posadili cvjetnu vrstu surfiniju. Ima oko 400 komada ovog cvijeća. Postavili smo sistem kap po kap, te se vrši hemijska zaštita i prihrana ovih biljaka. Ovaj cvjetni tunel tek će za dvadesetak dana poprimiti svoj zamišljeni oblik“ rekla je Nevena Kalajdžić, radnik KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

Ovu ideju Gradske čistoće podržala je Gradska uprava, ali i gradiški cvjećari koji su učestvovali u uređenju tako što su donirali dio sadnica.

„Ovom prilikom bi se zahvalio Vodovodu Gradiška koji nam je pomogao da riješimo sistem zalijevanja.Zamolio bi građane da ovo sačuvamo, jer ovo je za nas“ kaže Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

U prethodnom periodu radnici Gradske čistoće su uradili rekonstrukciju drvoreda u Vidovdanskoj ulici sa 26 sadnica kuglastog jasena, dok su u parku kod Savskog mosta uklonili dotrajalo drveće i zasadili 22 komada japanskih trešanja.

„U centralnom parku kod bista narodnih heroja zasadili smo cvijeće.Zatim smo uredili kej i zasadili jednu vrstu trajnice oko 2000 komada.Gradska čistoća konkurs za izbor najuređenijeg dvorišta i balkona pod nazivom „Najkutak“ planira organizovati ukoliko dozvoli epidemiološka situacija” rekao je direktor Željko Bilbija.

Info+ kablovski kanal