Vremenska prognoza

sreda, 29 januar 2020 14:36

Crveni krst podijelio paketiće djeci sa posebnim potrebama

Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška su povodom Svetog Save posjetili mališane koja borave u Dnevnom centru i tom prilikom im uručili paketiće.

Crveni krst podijelio paketiće djeci sa posebnim potrebama

Poklonima i druženju obradovali su se članovi Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška.

„Nama to znači puno, jer to znači da ono što mi radimo došlo je do svih institucija. Mi ćemo raditi kao i dosada“ rekao je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ Gradiška.

Ova akcija pod nazivom „Za sitnicu osmijeh na licu“organizovana je u saradnji sa pjesnikom Sašom Gajićem, rodom iz Gradiške, kažu u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta.

„Akcija je trajala u decembru mjesecu i sastojala se od prodaje knjiga Gajića. Sav prihod od prodaje knjiga iskorišten je za kupovinu paketića. Oko 70 paketića smo podijelili na Hipodromu i specijalnom odjeljenju OŠ „Vasa Čubrilović““ kaže Mirjana Potajac iz Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška.

U sklopu podijele paketića i predstavnici Narodne biblioteke Gradiška organizovali su i radionicu za djecu.

„Takođe smo im uručili i slikovnice, te smo došli da im uljepšamo ovaj dan i bilo nam je lijepo“ rekla je Rajka Golić iz Narodne biblioteke Gradiška.

Predstavnici Gradske organizacije Crvenog ksrta Gradiška slične aktivnosti organizovali su i prošle godine.

Info+ kablovski kanal