Vremenska prognoza

utorak, 10 novembar 2020 13:29

Besplatna obuka za CNC operatere u Tehničkoj školi

Tehnička škola  u saradnji sa Razvojnom agencijom Gradiška realizuje projekat koji se odnosi na upis polaznika za srednje stručno obrazovanje i osposobljavanje odraslih.

Besplatna obuka za CNC operatere u Tehničkoj školi

Planirano je da u sklopu projekta koji je podržan od USAID-a, profesori  obučavaju 12 polaznika CNC operatera za obradu metala i 12 polaznika CNC operatera za obradu drveta.

„Kurs za polaznike ovaj  put je besplatan. Škola će kroz ovaj projekat dobiti odgovarajući softver, konkurs će trajati od 12. novembra do 4. decembra. Svi zainteresovani će ppopuniti prijavu u školi,a konkurisati mogu punoljletna lica koja su završila srednju školu. Poslije izvršene selekcije kandidata, dužni su donijeti ljekarsko uvjerenje i potpišu ugovor“ kaže Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Kurs će trajati šest mjeseci i predstavlja redovnu obuku koju Tehnička škola radi kroz program osposobljavanja odraslih. Jedan od profesora koji će vršiti obuku je Aleksandra Rapaić koji kaže da obuka ima više djelova,a vezani su za 3D modeliranje i za tehničko crtanje.

Iz Razvojne agencije ističu da je ovaj projekat i obuka još jedan primjer dobre prakse njhove saradnje sa Tehničkom školom, te da su do sada pripremali nekoliko projekata sa ovom obrazovnom ustanovom.

Iz Agencije se nadaju da će ovaj projekat čija je ukupna vrijednost oko 55 000 KM pokazati da ulaganje u znanje ne samo nastavnog osoblja nego i učenika i svih budućih radnika potencijal koji trebaju razvijati i graditi u narednom periodu.

Info+ kablovski kanal