Vremenska prognoza

četvrtak, 20 avgust 2020 14:31

Aktivnosti udruženja penzionera usmjerena na povećanje penzija

Prosječna penzija na pdoručju Gradiške je 327 KM. Sa takvim primanjima teško se može izaći na kraj sa svim obavezama i životnim potrebama rečeno je na redovnoj sjednici Skupštine Udruženja penzionera Gradiška.

Aktivnosti udruženja penzionera usmjerena na povećanje penzija

Sjednici je prisustvovao predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj koji je rekao da više o jedne četvrtine stanovništa živi od penzije, te da najniža penzija iznosi 201 KM. On kaže da je na početku godine bilo riječi o povećanju penzije za oko 3 posto, međutim da zbog pojave virusa korona još ništa nije urađeno.

Aktivnosti udruženja penzionera usmjerena su na povećanje penzije, ali takođe nastoje da pomognu svojim najugroženijim članovima kažu u gradiškom Udruženju. U tome im značajanu podršku pruža Gradska uprava.

„U 2019. godini za jednokratne novčane pomoći za 1.624 socijalno ugroženih i teško oboljelih gradiških penzonera izdvojeno 95.000 KM. Imali smo veliki mortalitet penzionera i Udruženje je pomagalo prilikom sahrane 376 umrlih penzionera za te potrebe izdvojili smo 150 600KM, a 46 teško oboljelih penzionera upućeno je na banjsko liječenje“ rekao je Ostoja Popović, predsjednik Udruženja penzionera Gradiška.

„Udruženje penzionera Gradiška prošle godine je obezbijedilo 423 člana sa ogrevnim drvetom te je cijena sa prevozom bila 61 KM po metru kvadratnom“ kaže predsjednik Ostoja Popović.On je istakao da je zbog ove situacije Gradska uprava u prethodnom periodu obezbijedila 5 000 maski.

Popović je ovom prilikom podsjetio da na području grada Gradiška živi 9 600 penzionera.

Info+ kablovski kanal