Vremenska prognoza

ponedeljak, 10 mart 2014 14:41

Akiv žena OO SNSD-a Gradiška upriličio proslavu 8. marta

Članice Aktiva žena Opštinskog odbora  Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Gradišci proslavile su Međunarodni dan žena 8. mart.  Ovogodišnjem obilježavanju ovog značajnog datuma prisustvovale su brojne pripadnice ljepšeg pola.

Akiv žena OO SNSD-a Gradiška upriličio proslavu 8. marta

“Ova proslava treba stimulativno uticati na naše žene da se integrišu, bolje upoznaju i da jednostavno shvate da biti članica ne znači isključivo samo glasati na izborima.Kroz ovakva druženja mi ustvari radimo promociju prava žena” kaže Ranka Perić Romić, predsjednik Aktiva žena  OO SNSD-a Gradiška. Na području opštine Gradiška djeluje 31 Mjesni odbor Aktiva žena SNSD-a. „Moj Odbor broji oko 40 žena, veoma su aktivne i sa tim sam jako zadovoljna“ rekla je Slađana Šinik, predsjednik MO Aktiva žena SNSD-a Gornji Podgradci.

Iako političkom scenom još uvijek dominiraju muškarci, doprinos žena u politici danas je mnogo izraženiji nego ranije. Tadicionalna uloga žene, koja ju je vezivala isključivo za porodicu i poslove u kući, odavno je iščezla. Žene smatraju da dosta toga mogu promijeniti u političkim dešavanjima, te dati svoj doprinos u razvoju cjelokupnog društva. “Moje mišljenje je da je uloga žene u društvu ključna, jer ona se nalazi u svim sferama. Mislim da je žena nezamjenjiva” smatra Aleksandra Stojanović, predsjednik IO Aktiva žena SNSD-a Gradiška.

Proslavi 8. marta prisustvovao je predsjednik OO SNSD-a Gradiška Zoran Adžić koji je rekao da partija vodi računa da pripadnice ljepšeg pola budu sve više zastupljene u politici. „Stav partije je da žena nije samo nosilac porodice, već da ona bude aktivna u društveno političkom životu. Želimo da žene svojim šarmom i ljepotom unesu nove trendove i da time relaksiraju i politiku koja je ponekad gruba“ dodao je Adžić. “Članice SNSD-a u narednom periodu više pažnje će posvetiti edukaciji žena i volonterskom radu“, najavljuje  predsjednica Ranka Perić Romić. Humanitarna aktivnost Aktiva žena ove stranke bila je naglašena i na ovoj proslavi, jer su sav prihod od osmomartovske tombole namjenile porodici Mirjanić iz Gornjih Podgradaca.

Info+ kablovski kanal