Vremenska prognoza

petak, 09 oktobar 2020 18:18

Završetkom stambene zgrade u Novoj Topoli, zatvaraju se kolektivni centri

U Novoj Topoli je započela izgradnja stambenog objekta sa 32 stambene jedinice u koji će useliti izbjegla i raseljena lica koja su još uvijek korisnici kolektivnih centara i alternativnog smještaja.

Završetkom stambene zgrade u Novoj Topoli, zatvaraju se kolektivni centri

Zgrada se gradi u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja, putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja. Investitori su Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije sa kreditnim sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope i Grad Gradiška. Rok za završetak radova je decembar iduće godine. Ovaj objekat je treći iz istog projekta koji se na području Gradiške gradi po konceptu socijalnog stanovanja.

“ U sva tri objekta, kojima će raspolagati grad Gradiška, ukupno će biti smješteno oko 100 porodica koje će končano riješiti stambeno pitanje“, naglašava Marko Aćić, direktor Republičkog sekretarijata.

„Naša obaveza je bila obezbijediti infrastrukturu, čija je vrijednost 160 000 KM. Radimo pristupnu saobraćajnicu, a paralelno ćemo rješavati i ostalu infrastrukturu“, isitče gradonačelnik Gradiške Zpran

Sa direktorom Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Markom Aćićem, gradonačelnik Adžić je potpisao ugovor o rekonstrukciji, odnosno izgradnji ambulante porodične medicine u Mjesnoj zajednici Jurkovica.  Riječ je o projektu koji se odnosi na rješavanje pitanja interno raseljenih lica i povratnika.

„S obzirom na veoma loše stanje u kome se nalazi ovaj objekat u Jurkovici, a kome gravitira i značajan broj povratničke populacije iz okolnih sela, smatrali smo da je neophodno obezbijediti uslove za kvalitetno pružanje zdravstvene zaštite stanovništvu i u ovom dijelu Gradiške“, ističe gradonačelnik Adžić, dodajući da je ukupna vrijednost projekta oko 160 000 KM, te da će Grad, nakon što je obezbijedio projektnu dokumentaciju, lokacijske uslove i građevinsku dozvolu, uskoro raspisati i tender za izvođenje građevinskih radova. 

Info+ kablovski kanal