Vremenska prognoza

petak, 01 septembar 2017 14:15

Završen rad 15. saziva Likovne kolonije Gradiška

Uz organizacionu podršku Kulturnog centra i Zavičajnog muzeja, Udruženje likovnih umjetnika Gradiška, pokraj jezera u Lamincima, okupilo je jedanaest akademskih slikara iz Republike Srpske i Srbije.

Završen rad 15. saziva Likovne kolonije Gradiška

“Tokom rada Kolonije, nastalo je tridesetak vrijednih umjetničkih djela, koja će ući u bogatu zbirku dosadašnjih radova“, ističe Milovan Čikić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Gradiška.

Uz akademskog slikara Milana Matavulja iz Novog Sada, u radu ovogodišnje Kolonije učestvovalo je mnogo mladih produktivnih umjetnika iz našeg okruženja. „U njihov rad vrijedi investirati i promovisati ga na razne načine“,a samim tim i ovu sadržajnu i bogatu manifestaciju“, smatra  Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Prirodni ambijent u Lamincima snažna je inspiracija za umjetnike, složni su učesnici ove manifestacije koja ima dugogodišnju tradiciju.

Generalni pokrovitelj 15. saziva Likovne kolonije u Gradišci bila je lokalna uprava i načelnik opštine.“Podržavamo ovakav vid afirmacije umjetničkih sposobnosti. Nastaju vrijedna djela kao poklon ovom gradu. Likovnu koloniju u narednom periodu trebalo bi da omasovimo i ova manifestacija zaslužuje da postane brend opštine Gradiška“, ističe Zoran Adžić, načelnik opštine.

Tridesetak djela eminentnih slikara obogatiće vrlo vrijedan fundus slika sa prethodnih kolonija. U depou Kulturnog centra, koji ima ingerenciju nad ovim bogatim umjetničkim djelima,  smješteno je oko 300 slika.

Raznovrsnost umjetničkih djela nastalih na ovogodišnjem sazivu Likovne kolnije, javnost če imati priliku vidjeti na izložbi krajem septembra u Zavičajnom muzeju Gradiška, u okviru manifestacije „Gradiška jesen“.

Info+ kablovski kanal