Vremenska prognoza

utorak, 24 jun 2014 08:08

Zahtjevi za formiranje još jednog odjeljenja medicinskih tehničara

U SSTŠ u Gradišci, nakon što je završen upis učenika sa 60 ili više bodova, nastali su problemi prilikom upisa učenika koji su željeli da se školuju za medicinskog tehničara. Naime, upisnom politikom planirano je formiranje jednog odjeljenja koje  čine 24 učenika, dok je broj zainteresovanih daleko veći.

Zahtjevi za formiranje još jednog odjeljenja medicinskih tehničara

„Prijavilo se 55 učenika, a 44 su ispunila uslove za upis. Tako da je ostao 21 učenik sa 60 i više bodova koji nisu mogli da se upišu zbog malog kapaciteta“, kaže  Miladin Gagić, direktor SSTŠ Gradiška . On je zadovoljan što za sada nije bilo prigovora na konačnu rang listu, jer je osnovno mjerilo za upis, kako tvrdi, bio uspjeh učenika tokom osnovnog obrazovanja. Nezadovoljni roditelji učenika koji ispunjavju uslove a nisu primljeni obratili su se direktoru škole sa zahtjevom za dodatni upis. Jedna od mogućnosti, ističe Gagić, jeste da se broj učenika u odjeljenju poveća na 32 dok je druga mogućnost da se oformi novo.  Za obe opcije školi je neophodno odobrenje resornog Ministarstva i lokalne vlasti.

Goran Đorđić, zamjenik načelnika opštine Gradiška, kaže da  je rukovodstvu škole sugerisano da se obrate ministarstvu koje je jedino nadležno da donese odluku. Ukoliko Ministarstvo da pozitivan odgovor da li za formiranje novog odjeljenja ili proširenje postojećeg, i Opština će, prema njegovim riječima, dati saglasnost za upis preostalih učenika.

SSTŠ neophodno i odobrenje gradiške Opšte bolnice, u kojoj medicinski tehničari obavljaju praksu tokom školovanja. U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da je za sada odobrena praksa za jedno odjeljenje, te da će, zahtjev škole za izvođenje praktične nastave većeg broja učenika, kada stigne razmatrati kolegij Opšte bolnice nakon čega se moći znati stav rukovodstva Opšte bolnice.  U SSTŠ ističu da za sada nemaju ni zvaničan stav resornog ministarstva, ali da bi se tokom narednih dana trebala riješiti trenutna situacija, i to, nadaju se, u korist svih onih učenika koji su stekli uslove i žele da se školuju za medicinskog tehničara.

Info+ kablovski kanal