Vremenska prognoza

četvrtak, 19 jun 2014 14:40

Zadovoljni prodavci na Zelenoj pijaci

Na Zelenoj pijaci u Gradišci ovih dana najviše se kupuju paprika, paradajz, trešnje. Prodavci kažu da su zadovoljni prodajom, jer kupaca ne nedostaje.

Zadovoljni prodavci na Zelenoj pijaci

Iako su poplave koje su zadesile Republiku Srpsku i region uništile veliki dio zasada voća i povrća, ipak cijene osnovnih životnih namirnica ovog četvrtka nisu se značajno mijenjale u odnosu na prošlu sedmicu. Paprike su čak i jeftinije za jednu marku pa su se mogle naći po cijeni od 2 marke. Za crveni luk trebalo je izdvojiti  1.5 KM, za bijeli luk 5 KM, a za mrkvu  2 KM. Krastavaci koštaju 1.5 KM,a patlidžan 3.5 marke. Cijena paradajza se kreće od 2 do 2.5 KM, mahuna od 2.5 do 3.5 marke. Većina kupaca zadovoljna je ponudom i cijenama koje su kažu prihvatljive.

I voće je imalo svoje kupce pa je za trešnje trebalo izdvojiti od 4 do 5 KM, narandže su koštale do 2.5 marke, a breske do 1.5 KM. Cijena limuna se kretala od 2.5 do 3 marke, a jabuka od 1 do 2 KM. Ni u gradiškim ribarnicama kažu da poplave nisu uticale na prodaju, te kupci i dalje traže pastrmku i šaran čija je cijena 7 KM,a oslić je 5 KM.

Kupci su složni u tome da je bogata ponuda na Zelenoj pijaci, međutim neki se ipak žale na cijene.

Ono što je realno za prodavce za kupce nije i tako u krug. Međutim činjenica je da su svi u pravu i oni koji proizvode i oni koji moraju da kupe sve ono što je neophodno da se nađe na jednoj trpezi.

Info+ kablovski kanal