Vremenska prognoza

četvrtak, 14 jul 2016 13:32

Za pomoć porodici Jokić prikupljeno oko 8500 KM

U O.Š. „Vuk Stefanović Karadžić“, koja je pokrenula ovu akciju, kažu da su prikupljena sredstva značajna, ali još uvijek nedovoljna da bi se šestočlanoj porodici obezbijedio novi krov nad glavom.

Za pomoć porodici Jokić prikupljeno oko 8500 KM

Biljana Barać, direktor škole u Turjaku je podsjetila da je u proteklim mjesecima organizovano nekoliko humanitarnih akcija za pomoć Jokićima.

Pored novčanih sredstava, prikupljene su i donacije u vidu građevinskog materijala, ali se sa izgradnjom kuće ne može početi dok se ne skupi veći dio novca, navela je direktorica Barać. Nada se da će značajniji iznos biti prikupljen u toku avgusta, kada će se održati još nekoliko humanitarnih aktivnosti. Naglasila je da je trošna kuća porodice Jokić, u zaseoku Trnovac, svakim danom u sve lošijem stanju, a vremenske nepogode im donose velike probleme. Zbog toga je sa gradnjom kuće potrebno početi što prije.

Podsjećamo, Milovan i Mirjana Jokić, sa četvoro djece žive u trošnoj kući koja je zbog klizišta postala opasno mjesto za stanovanje. Zidovi kuće pukli su na nekoliko mjesta, a opasnost vreba i od električnih instalacija. Klizište koje se pojavilo prošle godine odnijelo je i put, te se do domaćinstva ove porodice dolazi kroz šumu.

Zbog loše materijalne situacije porodica Jokić nije u mogućnosti da priušti gradnju novog stambenog objekta na uslovnijoj lokaciji. Iz tog razloga, turjačka O.Š. „Vuk Stefanović Karadžić“, koju pohađa troje djece iz ove porodice, u aprilu je pokrenula humanitarnu akciju kako bi se prikupilo oko 30 000 KM, neophodnih za izgradnju kuće. Humani ljudi koji su u mogućnosti da pomognu ovoj porodici, novčana sredstava mogu uplatiti na broj žiro računa: 562-010-30000014-55, otvoren u NLB banci na ime porodice Jokić.

Info+ kablovski kanal