Vremenska prognoza

četvrtak, 12 jun 2014 13:41

„Vrapčići“ pjevali za vršnjake

Banjalučki dječiji hor „Vrapčići“ u Kulturnom centru Gradiška održao je humanitarni koncert pod nazivom „Vrapčići za djecu Srpske“. Mališani ovog poznatog hora pjevali su za svoje vršanjake iz poplavljenih područja, jer je sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen njima.

„Vrapčići“ pjevali za vršnjake

„Radimo najmanje deset koncerata koje ćemo posvetiti djeci ugroženih područja. Posebnu pažnju ćemo obratiti na predškolske i školske ustanove. Vidjećemo šta je potrebno, znamo da vrtiću u Čelincu nedostaju stolice, znači dobili smo specifikacije šta treba od opreme, građevinskog materijala. Ja se nadam da će se ljudi odazvati i pomoći“ kaže Branislav Đaković, umjetnički rukovodilac Dječijeg hora „Vrapčići“.

Na koncertu je bilo oko 300 posjetilaca. Najmlađi gledaoci uživali su u poznatim pjesmicama, a roditelji su pohvalili Vrapčiće, jer su započeli humanu misiju i pomažu drugoj djeci.

Na radost najmlađe publike Vrapčići bi do kraja ove godine trebali snimiti nekoliko novih pjesama. U međuvremenu organizovaće  humanitarne koncerte „Vrapčići za djecu Srpske“ na kojima će prirediti zanimljiv i bogat program. „Mi uvijek imamo retrospektivu naših pjesama, međutim u gradovima u kojima nismo bili promovisaćemo naš album. Program uvijek prilagođavamo publici i repertoar je raznovrstan“ rekao je Đaković.

Nakon Gradiške mališani će pjevati u Sportskoj dvorani u Brodu, zatim u Srpcu, Mrkonjić Gradu, Banja Luci i drugim gradovima širom Republike Srpske.

Info+ kablovski kanal