Vremenska prognoza

subota, 12 mart 2016 12:14

Učenici SSTŠ Gradiška izveli humanitarnu predstavu „Ja to mogu“

Učenici trećeg razreda ekonomskih tehničara Srednje stručne i tehničke škole Gradiška izveli su humanitarnu predstavu „Ja to mogu“, pred brojnom publikom u Kulturnom centru.

Učenici SSTŠ Gradiška izveli humanitarnu predstavu „Ja to mogu“

Cilj predstave bio je prikupljanje finansijskih sredstava za ekskurziju učenika koji, zbog lošijeg materijalnog stanja, nisu u mogućnosti da uplate ovo putovanje.

 „Najveći značaj ove predstave je u tome što je ujedinila ove mlade ljude, koji su dali sve od sebe da ovaj projekat realizuju“, ističe profesor srpskog jezika i književnosti mr Dario Gvozden.

Scenario za predstavu napisala je učenica četvrtog razreda poslovno – pravnih tehničara Šejla Cimirotić.

„Predstavu sam radila sa ostalim učenicima, a tekst sam pisala u skladu sa njihovim karakterima, da bi mogli to što bolje izvesti. Prodali smo veliki broj karata. Hvala svim dobrim ljudima koji su se odazvali i hvala profesorima“, kaže Šejla.

Učenik Ranko Spremo, jedan od glumaca u predstavi, kaže da mu je veoma drago što će na ovaj način pomoći svojim drugarima da otputuju na ekskurziju.

„Mi želimo da i oni idu sa nama jer su dio našeg kolektiva. Lijepo je kad smo svi na okupu i kad se zajedno radujemo“, kaže Ranko.

Učenici trećeg razreda Srednje stručne i tehničke škole Gradiška na ekskurziju u Grčku trebali bi otputovati u junu ove godine.

Info+ kablovski kanal