Vremenska prognoza

ponedeljak, 16 jun 2014 14:49

U Srpcu organizovan plesni Kup Republike Srpske

U Srpcu je održan Kup Republike Srpske u latinoameričkim i modernim plesovima.”Na plesnom podiju umijeće je pokazalo više od 200 takmičara.

U Srpcu organizovan plesni Kup Republike Srpske

U mlađim kategorijama najviše uspjeha su imali domaći plesači, dok su plesači iz Banja Luke bili dominantni u starijim uzrasnim kategorijama. Ovim Kupom RS završen je prvi dio plesne sezone u Srpskoj koju su takmičari ocijenili uspješnom.

Organizator prvog plesnog kupa RS u latino američkim i klasičnim plesovima je plesni klub “Ritam” iz Srpca čiji su učesnici bili najuspješniji u mlađim uzrasnim kategorijama. “Ovaj Kup organizujemo sa Savezom sportskog plesa RS, te smo odlučili da ujedinimo sve vrste plesova. Nadamo se da će ovo postati tradicija i da će se ovo održavati svake godine” kaže Viktorija Savanović iz Plesnog kluba “Ritam”Srbac.

Za razliku od standardnih plesova, latino-američki plesovi, kao i njihova muzika, žele nešto ispričati. U standardnih plesovima tokom  koraka  naprijed ide se  preko pete a  u latino-američkim plesovima korak naprijed ide sa savijenim koljenima preko prstiju na puno stopalo. Prilikom držanja plesači latino-američkog plesa su udaljeniji jedan od drugog za razliku od standardnih plesova i stoje jedan nasuprot drugom.U latino-američkim plesovima postoji i držanje za obje ruke u visini struka, dok u standardnim ne.

Na takmičenju u Srpcu učestvovali su parovi iz nekoliko gradovima RS, Modriče, Gradiške, Banja Luke, Prijedora. “Učesnika je trebalo biti više da je plesni Kup održan 18. maja, ali je odgođen zbog katastrofalnih poplava”, kaže iz Plesnog kluba “Ritam” Viktorija Savanović.

Info+ kablovski kanal