Vremenska prognoza

četvrtak, 10 jul 2014 09:19

U petak sjednica SO Srbac

Na zahtjev načelnika opštine Srbac Drage Ćirića koji je dobio podršku 13 odbornika sjednica Skupštine održaće se u petak 11. jula u 13 časova.

U petak sjednica SO Srbac

Na dnevnom radu naćiće se pedeset tačaka među kojima je i smjena predsjednik Skupštine Teodora Stojkovića, koji prema riječima načelnika Ćirića opstruiše rad Skupštine. “Na sjednici će kvorum biti prisutan, to smo uradili, jer aktuelni predsjednik Skupštine neće da sazove Skupštinu, a imamo čitav niz pitanja koja treba riješiti” kaže Ćirić.
Krsto Čavro predsjednik Kluba odbornika SNSD-a smatra da je ova situacija još jednom pokazala da u lokalnom parlamentu većina unutra sebe traži većinu i to se u Srpcu dešava unazad dvije godine. On kaže da se još uvijek ne zna da li će odbornici opozicije prisustvovati sjednici koju je sazvao načelnik. “Ova sjednica je što se tiče odbornika mogla biti sazvana, međutim proceduralno nije ništa ispoštovano, ja nisam u demokratskoj praksi primjetio da saziv za Skupštinu potpiše načelnik opštine” dodao je Čavor.
Odbornik Demokratskog narodnog saveza Ljubo Rakić koji je bio čas uz jedne čas uz druge ovog puta podršku je dao načelniku te će u petak prisustvovati zasjedanju lokalnog paramenta.
“Skupštinska većina koja je neko vrijeme bila upitna ostaće stabilna do oktobarskih izbora”, kaže načelnik Ćirić. On se nada da će tako biti i poslije, te da funkcionisanje izvršne i zakonodavne vlasti više neće biti otežano kao što je to bilo do sada.

Info+ kablovski kanal