Vremenska prognoza

utorak, 17 jun 2014 14:11

U Narodnoj biblioteci počela „Razmjena udžbenika“

Nabavka školskih udžbenika predstavlja udar na kućni budžet, pogotovo ako u porodici ima dvoje ili više učenika. Kako bi olakšali roditeljima Narodna biblioteka u Gradišci i ove godine provodi aktivnost  “Razmjenu udžbenika”, koja je počela 16 juna.

U Narodnoj biblioteci počela „Razmjena udžbenika“

“Mi smo ove godine stavili akcenat na ramjenu udžbenika za srednju školu. Što se tiče osnovne škole prošle godine ova aktivnost se pokazala veoma dobrom i korisnom,a mislim da će tako biti i ove godine. Već smo juče imali od 10 do 15 razmjena za osnovce” kaže Snježana Miljković, v.d. direktora JU “Narodna biblioteka” Gradiška.

Miljkovićeva je rekla da ukoliko žele da na ovaj način dođu do potrebnih uzđbenika učenici trebaju biti članovi biblioteke. Ona je ovim putem objasnila na koji način se provodi ova aktivnost koja će trajati do 5. jula. „Provodi se tako što učenici biblioteci mogu pokloniti užbenike koji im nisu potrebni,a takođe potražiti one koje im trebaju za narednu školsku godinu”objasnila je direktorica Narodne biblioteke.

Nabavka knjiga za osnovce i srednjoškolce je samo jedna od aktivnosti, koje provodi Narodna biblioteka. U toku je i akcija „Budimo humani, pomozimo poplavama uništene biblioteke“ kojom se prikupljaju knjige za ugrožena područja. „Građani su poklonili oko 250 knjiga. Uz te knjige koje su darovali građani, Narodna bilioteka Gradiška, bilotekama koje su uništene u poplavama, poklonit će  knjige iz rezervnog fonda bibloteke” rekla je Miljkovićeva.

Ukoliko se želite priključiti ovoj humanoj akciji knjige u Narodnu biblioteku možete donositi svakim radnim danom od 07:30 do 19:30 i subotom od 8 do 14 časova. U istom vremenskom periodu obavljaće se primanje i izdavanje udžbenika za osnovce i srednjoškolce.

Info+ kablovski kanal